• NORAQ Akvariesalt

NORAQ Akvariesalt Leveres i 75 gram, 250 gram, 500 gram og 5 kg pakninger 

NORAQ Akvariesalt brukes ved stress, som ved sykdomstilstander eller ved/etter transport, for å lette osmoregulering (opprettholde saltbalansen i fiskekroppen). Obligatorisk i nyetablerte kar for å forebygge nitrittforgiftning.

Vær obs på at vi har endret formulering på akvariesaltet og faset ut titandioksid. Vi benytter nå en ny formulering av fargestoff som gjør at vannet kan få en forbigående lys rosa farge. Dette er normalt.

 

Produktinformasjon:

NORAQ akvariesalt anbefales brukt regelmessig i små akvarier, samt i ny-oppsatte kar for å forebygge nitrittforgiftning (NO2). Studier indiketerer at produktets nitrittnøytraliserende effekt sannsynligvis er størst for arter som kommer fra biotoper/leveområder med bløtt vann og lav salinitet. Dette omfatter hoveddelen av de artene som selges for hold i ferskvannsakvarier.

Nitritt transporteres aktivt inn i fiskekroppen ved hjelp av kloridcellene i gjellene. I fisken vil nitritt gjøre skade ved å oksidere jernionene i det oksygentransporterende hemoglobinet i fiskens røde blodceller. Ved å tilføre akvarievannet NORAQ akvariesalt forebygges denne aktive transportmekanismen ved at kloridionene kompetitivt hemmer opptaket av nitrittioner.

NORAQ akvariesalt anbefales brukt i stressituasjoner, som ved  sykdomsangrep eller etter transport, for å lette fiskens osmoregulering (dvs. lette regulering av saltbalansen i fiskekroppen).

NORAQ akvariesalt anbefales brukt ved påvisning av parasitter som hvitprikksyke (Ichthyophthirius multifiliis) og ferskvannsoodinium (Piscinoodinium spp.). Ved å holde en saltkonsentrasjon på over 1 ‰  hindrer man utbrudd av hvitprikksyke siden parasitten da ikke kan fullføre livssyklusen.

Akvariesalt anbefales også når det er påvist ciliat-parasitter som Trichodina spp. og Chilodonella spp., samt ved soppinfeksjoner (Saprolegnia spp. m.fl.).

   

Bruksområde:    

                                            

Forebygge nitrittforgiftning                        

Støttebehandling ved stress                       

Ved utbrudd av hvitprikksyke                               

Forebygge hvitprikksyke (1-2 ‰)                

Ved oodinium                     

Ved soppinfeksjoner           

Ved ciliatinfeksjoner

Dosering*:

 

1/2 - 1

1/2 - 1

2

1 - 2

1/2

2

1-2

 

* Doseringen er angitt i måleskjeer per 10 liter akvarievann. En strøken måleskje inneholder ca. 10 gram salt.  1 gram salt per liter vann tilfører ca. 0,6 gram (600 mg) kloridioner. Ved behandling av parasittinfeksjoner anbefales å øke temperaturen til 27-28 grader dersom dette er mulig. Sørg for god gjennomlufting.


Produktet forhandles engros av Imazo AB

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

NORAQ Akvariesalt

  • Product Code: -
  • Availability: In Stock

Related Products

NORAQ Vanntest strips 6-i-1

NORAQ Vanntest strips 6-i-1

Bruksanvisning for 6-i-en-strips-testen (for ferskvann):1. Ta en strip ut av pakken, og lukk lokket ..