• NORAQ GH/TH+

NORAQ GH/TH+ Leveres i 200 gram, 500 gram og 5 kg pakninger

 

NORAQ GH/TH+ inneholder en kombinasjon av naturlige hardhetsdannende salter som brukes for å gjøre bløtt kranvann bedre egnet for blant annet levendefødende arter av akvariefisk (guppy, molly, sverddrager, platy etc.). Ved å øke totalhardheten på akvarievannet nedsetter man også giftigheten av tungmetaller som for eksempel kobber og kadmium - dermed legges forholdene til rette for optimal fiskehelse- og trivsel.

 

Produktinformasjon:

NORAQ GH/TH+ er en kombinasjon av hardhetsdannende salter, som brukes for å gjøre bløtt kranvann bedre egnet for blant annet levendefødende arter av akvariefisk (guppy, molly, sverddrager, platy etc.). Disse artene kommer fra leveområder med kalkholdig berggrunn, og derved hardt vann som høy konsentrasjon av kalsium- og magnesiumioner.

I Skandinavia består berggrunnen mange steder av kalkfattig grunnfjell, og følgelig blir kranvannet bløtt og inneholder lite kalsium- og magnesiumioner. NORAQ GH/TH+ brukes for å rette opp denne skjevheten i kranvannet. Ved å tilsette dette produktet økes altså vannets innhold av kalsium- og magnesiumioner på en naturlig måte. Dette skjer ved at produktet inneholder naturlig forekommende hardhetsdannende salter.

Ved bruk av NORAQ GH/TH+ vil den tilførte hardheten skyldes om lag 80% kalsium og 20% magnesium.

 

Dosering*:                

Bruk 1 måleskje for å øke totalhardheten med 3 grader i 100 liter vann. Det anbefales å tilsette de tilmålte måleskjeene uten å blande de ut i vann hvis man ønsker å unngå "skyete/tåkete vann" i noen timer. Det er imidlertid ikke farlig at vannet blir tåkete inntil saltene har løst seg opp. Dette til info for de som lurer.

 

*Doseringen er angitt i måleskjeer per 100 liter vann som skal behandles. En strøken måleskje inneholder ca. 8 gram pulver.

Et lokk øker hardheten med ca. 5 grader i 100 liter vann. Produktet brukes på samme måte som såkalt dH Salt for å øke totalhardheten, men er 3 ganger så konsentrert.

 

Tabell over "gjennomsnittsverdier" av KH, pH, GH for fisk fra ulike leveområder

Familie/gruppebetegnelse:

 

KH °dH

 

pH

 

GH °dH

 

Amerikanske tetraer og Sydamerikanske ciklider

 

Karpelignende fisk (barber, gullfisk etc.)

 

Labyrintfisker (guramier, kampfisk, makropoder etc.)

 

Levendefødende tannkarper (platy,

sverddragere, molly etc.)

 

Tanganyika- og Malawiciklider

2-5

 


2-6

 

2

 

 

5-10

 

 

8-20

5,5-7,5

 


6,0-7,5

 

6,0-7,5

 

 

6,5-8,5

 

 

7,7-8,6

< 4

 


4-10

 

4-10

 

 

5-35*

 

 

10-15

  * Totalhardheten og karbonathardheten påvirker hverandre. Ved høyere totalhardhet vil karbonathardheten senkes og motsatt.


Produktet forhandles engros av Imazo AB

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

NORAQ GH/TH+

  • Product Code: -
  • Availability: In Stock

Related Products

NORAQ Vanntest strips 6-i-1

NORAQ Vanntest strips 6-i-1

Bruksanvisning for 6-i-en-strips-testen (for ferskvann):1. Ta en strip ut av pakken, og lukk lokket ..